Γιατί πιστοποιημένο Κατασκευαστή?

Τα κουφώματα είναι από τα σημαντικότερα δομικά στοιχεία του σπιτιόυ μας και τα χειριζόμαστε σε καθημερινή βάση. Για να μπορούν να αποδώσουν τις ιδιότητές τους στο μέγιστο βαθμό (θερμομόνωση, ηχομόνωση, ασφάλεια) θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί σωστά.

Η επιλογή του σωστού κατασκευαστή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την ορθή ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση ενός καλού και ποιοτικού κουφώματος. Για τα κουφώματα, η σήμανση CE είναι υποχρεωτική από 1/2/2010. Τα προϊόντα τα οποία φέρουν σήμανση CE έχουν δοκιμαστεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων. Οι κατασκευαστές, οι οποίοι δίνουν σήμανση CE για τα κουφώματα που πωλούν στους καταναλωτές, ακολουθούν μία σειρά από διαδικασίες οι οποίες εξασφαλίζουν ότι τα κουφώματα που αγοράζουν έχουν όμοιες ιδιότητες σύμφωνα με αυτά που έχουν δοκιμαστεί στο εργαστήριο. Ο κατασκευαστής που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει σήμανση CE από τη διέλαση με την οποία συνεργάζεται, ή να είναι πιστοποιημένος κατά ISO κ.τ.λ..

Αρχικά, μπορείτε να ζητήσετε απο τον κατασκευαστή να σας δείξει άλλες δουλειές του, προσπαθήσετε να μάθετε πληροφορίες από προηγούμενους πελάτες του αν αυτοί έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την εργασία του και καλό θα είναι να επισκεφθείτε το εργαστήριό του ή την έκθεσή του για να δείτε το επίπεδο του εξοπλισμού του και γενικά της οργάνωσής του. Επιπλέον μπορείτε να του προτείνετε να πάτε μαζί του στο χώρο που πρόκειται να γίνει το έργο ώστε να μπορέσει να έχει κατ ιδίαν άποψη και να σας προτείνει πιθανές λύσεις τις οποίες δεν έχετε ίσως σκεφτεί, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γενικά όμως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το σημερινό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών από οργανωμένα και σωστά εξοπλισμένα κατασκευαστικά εργαστήρια αλουμινίου, είναι αρκετά υψηλό και οι περισσότεροι επαγγελματίες αλουμινοκατασκευαστές παρακολουθούν ανελλιπώς τις τεχνολογικές εξελίξεις της αγοράς στα συστήματα αλουμινίου, ενημερώνονται υπεύθυνα για ότι συμβαίνει στον χώρο και είναι σε θέση να εκπληρώσουν οποιαδήποτε εξειδικευμένη κατασκευή τους ζητηθεί και μάλιστα, μπορούν να συνδράμουν και συμβουλευτικά σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονά σας για να λύσουν ή να προτείνουν λύσεις σε όποιο κατασκευαστικό πρόβλημα δημιουργηθεί.

Μάθετε την αποδόση των κουφωμάτων που αγοράζετε

Όλοι κατασκευαστές κουφωμάτων είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν σε κάθε προϊόν που παράγουν (παράθυρα ,μπαλκονόπορτες) , τις επιδόσεις αυτού σε σχέση με την θερμομόνωση , υδατοστεγανότητα κλπ. Ρωτήστε μας σχετικά και θα  σας κατατοπίσουμε!